Председателят Мустафа Карадайъ призова пред  300 хиляди избиратели в Турция

...
Председателят Мустафа Карадайъ призова пред  300 хиляди избиратели в Турция
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ пред Хюриет: ДПС търси гласове в Турция за участие в двупартийна коалиция след 2 април

Председателят Мустафа Карадайъ прикани пред  300 хиляди гласоподаватели в Турция да отидат до урните на 2 април.

Той уточни, че сега Движение за права и свободи е третата по величина партия в България, като задачата ѝ е след изборите в 49-ото Народно събрание да надвиши броя от 40 депутати. Лидерът на Движение за права и свободи, която на предишните избори завоюва 36 мандата, сподели: " Ако минем 40, можем да участваме в двупартийна коалиция ".

В страната, където броят на 121 в 240-местния парламент е нужен за сформиране на държавно управление, последните избори разрешиха единствено 3-партийна коалиция, показва " Хюриет ". Обяснявайки, че съюзът сред двете най-големи партии ГЕРБ и ПП-ДБ е сложен за събиране, Карадайъ споделя, че това им дава късмет да станат сътрудник във властта. Отбелязвайки, че и двете партии се приближават до 80 депутати в анкетите, Карадайъ споделя, че те нямат алена линия и че могат да си партнират и с двете партии. " Ако надхвърлим 40, можем да получим цифрата 121 с сътрудник ", споделя Карадайъ.

Обяснявайки, че 800 хиляди души са мигрирали от България през последните 10 години заради стопански усложнения, Карадайъ акцентира значимостта на това за страната с население под 7 милиона души. „ 60 милиарда лв. (628 милиарда турски лири) в Европейския съюз чакат да бъдат доставени в България. Тези пари не идват, тъй като не може да се сътвори държавно управление и да се напишат нужните стратегии “, споделя водачът на Движение за права и свободи и добавя, че източникът е постковид поддръжка и заплащания по други европрограми. Той декларира, че в случай че станат сътрудници на държавното управление, ще работят в тясно съдействие с Брюксел този запас да стигне до страната най-вече до година и половина.

Движение за права и свободи, чиито членове са най-вече турци, е под номер 13 в бюлетината, в Турция ще има 165 секции, показва " Хюриет ". Обяснявайки, че чакат изборната интензивност да остане към 40 % в България, Мустафа Карадайъ желае най-малко един на всеки 3 гласоподаватели да отиде до урните в Турция. „ Имаше 100 хиляди изборна интензивност на президентските избори през 2021 година Нашата цел е да достигнем това още веднъж ", споделя той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР